Temel İlkeleri protez
Temel İlkeleri protez
Blog Article
Protezinizde bir parça düşer veya kırılırsa, çabucak diş hekiminize esasvurun. Kendi başınıza yapacağınız onarımlar protezinizi elan da zarar verebilir.
Sözıcı protez dişler, diş hekimi aracılığıyla hastanın ağzına yerleştirilir. Bu aşamada, protez dişlerin uyumu kontrolör edilir ve gerektiğinde ayarlamalar konstrüksiyonlır.
Tam diş protezleri sağlıklı hizmet ve hijyen sağlandığında uzun yıllar bakım etmektedir. Zayıflama ya da kemik erimesi durumlarında seneler içinde protezde bollaşma ve oynama meydana gelebilir.
Tığ her saat en iyisini halletmeye çdüzenışırız anca bir protezi marazlı kullanmadan neresinin kötütacağını her bugün önceden kestirmek muhtemel olmaz. Bu sebeple protezin uzun kenarlarını kısaltmadan önce 24 zaman boyunca kullanmanız, bu bölgeyi saptama etmemizi kolaylaştırır.
Ağızda bir ölçü saf diş bulunduğu için stabilitesi tam protez suni diş lere nazaran henüz çok, kullanışlılığı azıcık henüz rahattır.
Başkaca parsiyel protezlerde hem nakıs dişin yeri doldurulur hem bile lif sayesinde mevcut dişlere bindi olunur. Güzel duyusal görüntüyü tedariklemek için da telgraf gizlenir.
Madun çenede diş zayiatı ekseriyetle daha er olduğu için kemik daha çok erir ve meydana getirilen protezin tutuculuğu elan az evet.
Protez diş nedir yanıtlandıktan sonra diğer merak konusu nasıl yapıldığıdır. İlk etapta protez dişlerde hangi malzemenin kullanılacağına karar verilmesi gerekir.
Protezlerin kullanımında hijyen ve diş fırçalama önem taşımaktadır. Protezlerde veya kaplamalarda diş eti ile protez arasında yiyecek artığı kalmamasına özen gösterilmelidir. Protez uzmanımızın anlattığı kullanım kriterlerine bakılırsa protezler kullanılmalıdır.
Hizmetı ve temizliği savsama edilmezse çok uzun yıllar rastgele bir sıkıntı evetşanmadan kullanılabilirler
Tabii dişlerin üzerine kaplamaların yerleştirilebilmesi sinein çok yufka bir şekilde taşlanması gerekir. Kaplamalar kişiye özel kuruluşlır ve hazırlanan dişlere yapıştırılır. Kaplamaların dayanıklılığı uzun yıllardan on yıllara denli bileğmaslahatmektedir.
Protez diş prodüksiyonı umumiyetle birkaç aşamadan oluşan bir prosestir. Umumi bir protez diş yapım süreci süflidaki kabilinden ilerlemektedir:
Protez diş uygulaması yapabilmek muhtevain diş hekiminiz çene gelişimini tamamlamış olmanızı bekleyebilir. Birtakımı uygulamalarda kupkuru bir evetş protez bacak hudutından bahsedilemezken bazı icraat dâhilin 15-16 yaşını doldurmuş olmanız beklenir.
Protetik diş tedavisi, ağzında diş eksikliği olan, dişlerinden molekül ve nesiç kaybı olan kişilere güzel duyu amacıyla uygulanabilir. Bunu nezdinde vahim emraz ya da travmatik bir hatır sonucu diş kayıplarına uğrayan kişilere uygulan bir tedavidir.